Harley-Davidson za týden ukáže v Praze novou řadu motorek

Radek Pecák ČTK Radek Pecák, ČTK
22. 8. 2014 9:42
V pátek a v sobotu si budou moci zájemci přijít prohlédnout historické i současné stroje legendární americké značky na pražské Výstaviště.
Foto: Harley-Davidson

Praha - Během akce Prague Harley Days, která se uskuteční příští pátek a v sobotu v areálu holešovického výstaviště, budou mít také premiéru stroje z nové kategorie městských motocyklů Harley-Davidson Street 750.

Jejich prodej pak začne na začátku října.

"Nový městský motocykl Street 750 je po 13 letech zcela nová platforma, kterou H-D uvedl na trh. Ve zbytku regionu střední a východní Evropy dojde k oficiálnímu představení až koncem září," uvedl šéf regionálního zastoupení H-D Martin Heřmanský. Cenu zatím dovozce nezveřejnil, ale podle neoficiálních informací by mohla být nižší, než u dosavadní nejlevnější řady Sportster, což je přibližně 230 tisíc korun.

Během akce, na kterou budou mít s výjimkou večerního programu lidé vstup zdarma, budou vystaveny rovněž historické motocykly tohoto výrobce, který letos slaví 111 let od svého založení.

K vidění bude i stroj starý 91 let

Nejstarší motorka, kterou se zatím podařilo pořadatelům zajistit, pochází z roku 1923. K vidění má být zhruba třicítka unikátních strojů.

Součástí srazu, jehož by se podle současných odhadů mělo zúčastnit několik tisíc lidí, jsou také soutěže, vyjížďka, jízda obratnosti, vystoupení rockových kapel, freestyle motocross, thajský box nebo volba miss.

Značce Harley-Davidson se v České republice v posledních letech daří zvyšovat své prodeje. "Určitě k tomu přispívá fakt, že se nám podařilo v minulých několika letech zvýšit cenovou dostupnost motocyklů," podotkl Heřmanský.

Pražské setkání je první továrnou oficiálně podporovanou akcí v regionu střední a východní Evropy podobně jako European Bike Week v rakouském Faak am See, Hamburg Harley Days nebo Barcelona Harley Days. European Bike Week v Rakousku bude následovat po pražské akci, proto organizátoři očekávají, že někteří zahraniční motorkáři návštěvu obou akcí spojí.

 

Právě se děje

Další zprávy