Foto: Vozy pro jízdu s výhledem na širé nebe. Přehled kabrioletů dostupných na našem trhu

Foto: Vozy pro jízdu s výhledem na širé nebe. Přehled kabrioletů dostupných na našem trhu
Pouze pro dva je určen Smart Cabrio. Vzadu má uložený litrový motor, který umožňuje maximální rychlost 151 kilometrů v hodině. Je to nejlevnější auto pro jízdu s nebem nad hlavou. Pořídit ho lze za 306 612 Kč.
Vůz DS3 není sice klasický kabriolet, nicméně slovo Cabrio v názvu má. V základní variantě ho pohání motor benzinový 1,2 l, který ho rozjede maximálně na 173 kilometrů v hodině. Spotřeba činí 4,9 litru na sto kilometrů a cena je aktuálně 422 900 Kč.
Zájemci o Volkswagen Beetle Cabriolet si musí připravit nejméně 555 900 Kč. Se čtyřválcem 1,2 TSI zvládne rychlost 178 kilometrů v hodině a průměrná spotřeba dosahuje 5,6 litru.
Nová generace Mini Cabrio je nyní ke koupi od 621 400 Kč. Nejlevnější verzi pohání benzinový tříválec s výkonem 136 koní a se spotřebou 4,9 litru.
Foto: Mercedes-Benz
Radek Pecák Radek Pecák
1. 5. 2016 14:54
Některé značky od produkce kabrioletů upouštějí, například Renault nebo Peugeot, jiné naopak nabídku vozů s tímto typem karosérie rozšiřují. Příkladem je Mercedes-Benz. Absolutní novinkou je také SUV-cabrio. Do splnění tohoto nelehkého úkolu se pustila značka Land Rover.

Porovnání dvou aktuálně nejprodávanějších kabrioletů na českém trhu, kterými jsou BMW 4 Cabrio a Ford Mustang Convertible, najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy