Foto: Retro je v kurzu. Prohlédněte si auta, která se pokusila zopakovat slávu svých předchůdců

Foto: Retro je v kurzu. Prohlédněte si auta, která se pokusila zopakovat slávu svých předchůdců
Fiat 500 (1957-1975) – Roztomilé italské Cinquecento se vyrábělo osmnáct let a za tu dobu vznikly téměř čtyři milionu kusů. Auto pomohlo po válce rozhýbat Itálii i další evropské země.
Chevrolet Camaro (1967-1969) – První populární „muscle car“ od Chevroletu používal řadové šestiválce s různými objemy a nejsilnější osmiválec 7,0 litru. První generace ale ve výrobě zůstala jen několik let a nebyla řidiči tak dobře přijatá jako konkurenční Mustang.
Chevrolet Camaro (2016) - Alespoň posloužila jako předloha modernímu Camaru. To se porpvé předvedlo v roce 2007 a navazovalo designem na původní. Třeba úzkou přídí. Ta se v další generaci, která přichází na silnice letos, ještě víc zúžila a místo retro vzhledu tak vozu přidala futuristický střih.
Ford Thunderbird (1955-1957) – První zjevení otevřeného americké vozu se chlubí klasickým designem s výraznými rysy. Ford auto prezentoval jako vůz, který by si měli lidé pořídit ne kvůli sportovním jízdním vlastnostem, ale hlavně kvůli vzhledu.
Foto: Výrobci
Jan Markovič Jan Markovič
28. 8. 2016 8:45
Fiat 500, Mini Cooper nebo třeba americký Ford Thunderbird. To jsou auta, která se ve své době stala oblíbená, ať už díky levnému a jednoduchému provedení nebo nápadnému stylu. Není divu, že se řada výrobců na takový úspěch snaží navázat. Někdy se jim to daří, jindy jejich retro novinka skončí v zapomnění. Prohlédněte si modely, které se pokusily navázat na slávu svých předchůdců.
 

Právě se děje

Další zprávy