Foto: Prohlédněte si unikátní Ferrari pro slavném herci Peteru Sellersovi. Růžový panter ho miloval

Foto: Prohlédněte si unikátní Ferrari pro slavném herci Peteru Sellersovi. Růžový panter ho miloval
Model Superfast byl to nejlepší, co v polovině šedesátých let z továrny Ferrari vyjelo. Dokládá to i unikátní motor – benzinový dvanáctiválec Tipo 208 s objemem 4,9 litru, který disponoval na svou dobu velmi vysokým výkonem 360 koní. Ten byl k dosažení v 6500 otáčkách za minutu.
Superfast byl zároveň nejdražším modele z nabídky. Stál dvakrát tolik co sportovní model 275 GTB. Proto si ho pořizovali jen ti nejbohatší z bohatých. Kromě Sellerse se z jízdy za jeho volantem těšil třeba íránský šáh.
Auto patřilo do kategorie gran tourerů. Bylo tudíž připraveno vzít své bohaté majitele na dalekou cestu v komfortu a pohodlí. Přepychový interiér se zachoval dodnes.
Toto konkrétní Ferrari po Peteru Sellersovi patří navíc k naprostým unikátům i díky tomu, že má pečlivě zmapovanou historii. K vozu je dokonce k dispozici deníček, ve kterém jsou zapsané všechny zastávky na čerpacích stanicích, které kdy auto podstoupilo.
Foto: Jan Markovič
Jan Markovič Jan Markovič
17. 4. 2016 8:41
Britský herec Peter Sellers, který se proslavil hlavně díky své roli inspektora Clouseaua v sérii Růžový panter, byl opravdovým automobilovým nadšencem. Už ve svých 39 letech prý dohromady vlastnil přes 80 vozů. Nejdražší a nejsilnější Ferrari své doby, model 500 Superfast ale opravdu miloval. Svědčí o tom i fakt, že jej vlastnil celé tři roky, ačkoliv byl známý tím, že mu nový vůz vydrží sotva pár měsíců.
 

Právě se děje

Další zprávy