Foto: Nejlevnější nová auta s naftovým motorem pořídíte za méně než 300 tisíc. Nejde o minivozy

Foto: Nejlevnější nová auta s naftovým motorem pořídíte za méně než 300 tisíc. Nejde o minivozy
Třídveřový malý hatchback Opel Corsa se dá s naftovým motorem 1.3 CDTI od Fiatu pořídit za 325 900 korun. Patří mu tak desáté místo mezi nejlevnějšími novými naftovými auty v Česku.
Devátý je pětidveřový malý hatchback  Renault Clio s motorem 1.5 dCi za cenu od 324 900 korun. Jde o verzi před nedávnou modernizací, která se ještě doprodává. Faceliftovaný model už se dá také objednávat, je o pět tisíc korun dražší.
Jediné miniauto, které se dostalo do našeho přehledu, je pětidveřový Fiat Panda s motorem 1.3 MultiJet. Dá se pořídit od 322 900 korun a najdeme ho tedy na osmé příčce.
Rodinný sedan Citroën C-Elysée s naftovým motorem 1.6 BlueHDI se prodává od 309 900 korun. Patří mu tak sedmé místo.
Foto: Dacia
Ondřej Běhal
24. 8. 2016 9:30
Ceny nových aut sice rok od roku pomalu rostou, přesto je na trhu nových aut slušný výběr vozů s naftovým motorem, které koupíte za částky nižší než 350 tisíc korun. A uspějí i ti, kteří chtějí auto za méně než tři sta tisíc. Nejlevnější "nafťáky" přitom nejsou žádná miniauta. Najdeme mezi nimi rodinné kombíky, víceúčelová auta nebo sedany. Kvůli Dieselgate se letos nahlas zpochybňovala budoucnost aut s naftovými motory, nicméně na českém trhu dosahuje v roce 2016 jejich podíl zatím rekordních 43 procent. V galerii si můžete prohlédnout deset aktuálně nejlevnějších nových aut, která polykají naftu.

V naší galerii najdete deset nejlevnějších modelů. Pokud vás zajímá širší výběr, klikněte na přehled všech 41 verzí nových naftových aut s cenou do 350 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy