Foto: Navštívili jsme dílnu, kde vznikají obrněné vozy i luxusní SUV pro nejnáročnější klienty

Foto: Navštívili jsme dílnu, kde vznikají obrněné vozy i luxusní SUV pro nejnáročnější klienty
Dílny Special Vehicle Operations sídlí na Oxford road nedaleko britského Coventry. Pracuje zde asi tisícovka lidí. Jaguar Land Rover do haly investoval zhruba 20 milionů liber, tedy 600 milionů korun.
Centrum vzniklo proto, aby zde mohly probíhat úpravy vozů značek Jaguar a Land Rover. Ať už jde o zakázky na obrněné automobily nebo přímo pro klientelu, která si může vybrat mnoho speciálních doplňků a úprav.
Special Vehicle Operations staví své speciální modely Range Roveru SV Autobiography. Vyrábí se v krátké i prodloužené verzi, která je zaměřena na VIP cestující na zadních sedadlech.
Zákazník si může vybrat z obrovského množství interiérových dekorů. Zvolí si barvu kůže na sedadlech nebo kontrastní prošívání.
Foto: JLR
Jan Markovič Jan Markovič
29. 1. 2017 7:47
Chcete mít vyšité logo svého šlechtického rodu na palubní desce, nebo se bojíte o svůj život a potřebujete obrněné auto? Pak jste přišli správně do dílen Special Vehicle Operations. Prostorná hala patřící automobilce Jaguar Land Rover staví auta pro náročnou klientelu. Samozřejmě ručně a za pořádný příplatek. Podívali jsme se mistrům přímo pod ruce.
 

Právě se děje

Další zprávy