Foto: V nenápadné italské vesničce se ukrývá ráj milovníků aut. Podívejte se do muzea Lamborghini

Miura je jedním z nejikoničtějších modelů Lamborghini.
Muzeum je rozděleno na několik sekcí. Prim v tomto ohledu hrají použité motory. Část expozice je tak věnována autům s V8, část autům s V10 a část autům s V12. A právě na dvanáctiválcové supersporty, Diablo, Countach a 350 GT, se můžete podívat na této fotografii.
Nejikoničtějším dvanáctiválcovým motorem v historii Lamborghini je patrně jednotka z modelu Miura. Ta má objem čtyři litry.
Neméně výsadní postavení má v historii automobilky s býkem ve znaku Countach. Ten se začal vyrábět v roce 1974 a v muzeu stojí originální prvotní prototyp s šasi číslo 001.
Celým označením je toto "Lambo" Countach LP 400, přičemž písmena LP platí za zkratku pro italský výraz "vzadu podélně". To odkazuje na uložení čtyřlitrového dvanáctiválce, s nímž Countach jezdil až 315 km/h.
Foto: Jan Matoušek
Jan Matoušek Jan Matoušek
15. 4. 2018 10:16
Sant'Agata Bolognese je poměrně nenápadnou vesničkou asi hodinu cesty od Boloně. Fandové rychlých kol ale vědí, že právě tam má své sídlo Lamborghini. A nejen sídlo a výrobní linku, ale také tovární muzeum, které ukrývá několik zajímavých exponátů. Redakce Aktuálně.cz se tam vypravila, v následující galerii se tak můžete podívat, co všechno je v expozici k vidění.
 

Právě se děje

Další zprávy