Foto: Oblíbené ojetiny, kterých se nemusíte bát. Podle autoklubu ADAC vynikají spolehlivostí

Škoda Fabia z roku výroby 2009 se podle autoklubu ADAC chlubí vynikající spolehlivostí.
Minulá generace minivozu Hyundai i10 před faceliftem se koncem roku 2010 doprodávala za 139 900 korun a dodnes jde o historicky nejlevnější nový vůz na českém trhu od doby Škody Favorit. Ročníky 2008 a 2009 jsou navíc podle statistik ADAC extrémně spolehlivé. O novějších autech už to tolik neplatí.
Mezi nejspolehlivější minivozy patří i některé ročníky kolínských miniaut. Peugeot 107 (na obrázku) byl takto hodnocen v ročníku 2006. Zajímavé je, že jeho sourozenci excelovali spíše v pozdějších letech. Citroën C1 je na tom nejlépe v roce 2012 a Toyota Aygo v letech výroby 2011 až 2013. I ve všech ostatních ročnících jde ale o nadprůměrně spolehlivé auto.
Ford Fusion patřil koncem minulého tisíciletí k bestsellerům na českém trhu. Nafouklá Fiesta z těchto let je ale i extrémně spolehlivá, zejména se to podle ADAC týká ročníků 2006 a 2007.
Mezi velké soupeře Fusionu, ale i Škody Fabia, patřil další malý hatchback, Hyundai Getz. Také on má excelentní ročník 2006.
Foto: Škoda Auto
Ondřej Běhal
2. 5. 2016 17:38
Pracovníci autoklubu ADAC fungují v Německu jako "žlutí andělé", což znamená, že vyjíždějí pomáhat motoristům, kterým se jejich auto porouchalo. Loni to bylo téměř ve čtyřech milionech případů. A to už je více než dostatek podkladů k vypovídajícím statistikám spolehlivosti jednotlivých modelů a jejich jednotlivých ročníků. Aktuální report ADAC bere v úvahu roky výroby 2006 až 2013. V galerii si můžete prohlédnout dvacet aut hodnocených na pětistupňové škále tmavě zelenou barvou, která znamená nejmenší počet registrovaných závad. Vybrali jsme ty modely, o které je v českých bazarech zájem. Nechybí ani dvě škodovky.

Kromě spolehlivosti se zájemci o ojetá auta zajímají i o bezpečnost. Přehled výsledků nárazových testů z hlediska ochrany dospělých i dětí najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy