Ford, Kia, Peugeot i Toyota. Podívejte se na nová auta, která v posledních dnech zlevnila

Ford, Kia, Peugeot i Toyota. Podívejte se na nová auta, která v posledních dnech zlevnila
Hyundai obecně začátkem února zdražoval, ale u některých modelů zařadil do akční nabídky silnější benzinové motory výměnou za naftové motory, jejichž zlevnění v uplynulých měsících moc nezabralo. Platí to například o dalším soupeři Fabie, modelu i20. Ten se nově nabízí ve výhodném provedení Limited Edition Plus s klimatizací nejen se základním motorem 1.2/55 kW za 249 990 korun, ale i se silnějším 1.2/62 kW za 259 990 korun.
Podobné je to u většího modelu i30 vyráběného v Nošovicích. Také tady už se nedá v akční verzi pořídit naftový motor, zato se její nabídka rozrostla kromě benzinového motoru 1.6/88 kW i o silnější a výkonnější verzi 1.6 GDI/99 kW. Ve verzi hatchback stojí 329 990 korun, u kombíku (na snímku) o 25 tisíc víc. Kombík zároveň ve všech verzích zdražil o pět tisíc.
Kia zlevnila nedávno modernizovanou verzi svého nejprodávanějšího modelu cee´d ve verzích hatchback i kombi SW o pět až deset tisíc. Hatchback se prodává od 309 980 korun, kombík od 334 980 korun.
Malé SUV Nissan Juke sice ve všech dosavadních verzích zdražilo o 5 - 34 500 korun, zároveň ale importér nasadil novou akční verzi N-Connecta. Auto s navigací, parkovací kamerou a spoustou dalších vychytávek se prodává od 405 tisíc s benzinovým turbomotorem 1.2 DIG-T.
Foto: Ford
Ondřej Běhal
7. 2. 2016 18:04
Nová auta v Česku postupně zdražují, to je dlouhodobý trend, který se datuje od oslabení koruny Českou národní bankou na podzim roku 2013 a jen tak zřejmě nezmizí. I v jeho rámci se ale najdou výjimky, odchylky, nebo chcete-li korekce a jednu z nich zažíváme právě teď - na přelomu ledna a února roku 2016. V posledních dnech více nových aut zlevnilo, než zdražilo. Příčinou jsou výsledky lednového prodeje na českém trhu, který se mimořádně vydařil Škodě, ale řada importérů v meziročním porovnání stagnovala nebo poklesla. Proto sáhli ke snížení cen nebo zajímavým akčním modelům. Jejich přehled přinášíme exkluzivně ve fotogalerii.

Aktuální ceníky všech oblíbených nových osobních aut na českém trhu s možností jejich porovnání si prohlédněte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy