Fiat Chrysler uvede v říjnu své akcie na newyorskou burzu

ČTK ČTK
31. 8. 2014 15:41
Většina akcionářů italské automobilky Fiat začátkem srpna schválila spojení s americkým partnerem Chrysler, o fúzi však ještě není definitivně rozhodnuto.
Fiat se spojil s Chryslerem a nyní hodlá vstoupit na burzu.
Fiat se spojil s Chryslerem a nyní hodlá vstoupit na burzu. | Foto: Fiat

Řím - Nová automobilová skupina Fiat Chrysler Automobiles (FCA) hodlá uvést své akcie na newyorskou burzu 13. října. Uvedl to šéf automobilek Fiat a Chrysler Sergio Marchionne. Dodal, že FCA do konce října rozhodne o možném navýšení kapitálu.

Většina akcionářů italské automobilky Fiat začátkem srpna schválila spojení s americkým partnerem Chrysler, o fúzi však ještě není definitivně rozhodnuto. Investoři, kteří se spojením nesouhlasí, totiž mohou žádat o odkoupení svých akcií. Fiat upozornil, že pokud nároky těchto investorů přesáhnou 500 milionů eur (zhruba 14 miliard korun), bude fúze zrušena.

V pátek Fiat nicméně uvedl, že takovouto situaci nepředpokládá a že počítá s plánovaným dokončením fůze zhruba v polovině října. Konečné údaje o požadavcích investorů nesouhlasících s fúzí hodlá automobilka zveřejnit ve čtvrtek.

Fiat získal nad Chryslerem plnou kontrolu již začátkem letošního roku. Sloučená skupina FCA by byla sedmým největším výrobcem automobilů na světě. FCA bude mít právní sídlo v Nizozemsku a daňové sídlo v Británii.

 

Právě se děje

Další zprávy