Do Prahy se po letech vrací autosalon. I s exkluzivitami

Radek Pecák Radek Pecák
15. 8. 2014 11:55
Pořadatelé slibují, že návštěvníci uvidí Alfa Romeo 4C, Bentley Flying Spur, Ferrari California T, Lamborghini Huracán LP 610-4, Maserati Ghibli, McLaren 650S či Porsche 911 Turbo.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Radek Pecák

Praha - Většina automobilových značek, které působí na českém trhu, se zúčastní od 25. do 28. září výstavy Autoshow.

Konat se bude na holešovickém výstavišti. Letos to, po zrušení jarní výstavy v Brně,  bude jediný celostátní autosalon na území České republiky. Do Prahy se nyní vrátí po čtyřleté přestávce.

Podle pořadatelů do poloviny srpna potvrdily svou účast téměř tři desítky automobilových značek. S další více než desítkou se podle Pavla Formana z pořádající agentury jedná.

Přihlášky již zaslala většina nejprodávanějších značek - například Škoda, Volkswagen, Hyundai, Ford, Peugeot, Citroën či Kia.

Zájem návštěvníků budou přitahovat i vystavené exkluzivní vozy. Tisková zpráva zmiňuje Alfu Romeo 4C, Bentley Flying Spur, Ferrari California T, Lamborghini Huracán LP 610-4, Maserati Ghibli, McLaren 650S či Porsche 911 Turbo.

Auta budou také v pohybu

Vystavovatelé se představí jak v Průmyslovém paláci, tak i na venkovní ploše, kde se počítá s prezentací užitkových vozů. Střední hala Průmyslového paláce je vyhrazena expozicím prémiových značek, pravé a levé křídlo potom obsadí ostatní automobilky a další vystavovatelé.

Návštěvníky čeká rovněž doprovodný program. Přímo v areálu výstaviště si na zhruba dvoukilometrovém okruhu budou moci otestovat více než třicet aut.

Výstava se pro veřejnost otevře ve čtvrtek 25. září od 14 hodin a skončí v neděli odpoledne. Dospělý za vstupenku zaplatí 120 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy