Další dámský klenot: Nová Lancia Y vstupuje na trh

Radek Pecák Radek Pecák
11. 9. 2011 7:27
Sama zaparkuje a v kopci při rozjezdu motor nezhasne
Foto: Lancia

To, že je Lancie vynikají osobitým designem, už  nikoho nepřekvapí. Také není vůbec překvapivá informace, že i nová ypsilonka je auto, které má inponovat hlavně slečnám a ženám.

Ovšem pro prakticky založené Češky je snad ještě více důležitá informace, že kromě designu se automobilka věnovala i funkčnosti.

A tak se do výbavy auta, které právě vstupuje na trh v Česku, dostaly i věci, které jsou obvykle až v autech větších a dražších. Konkrétně nadšení určitě vzbudí v nových majitelkách samočinný parkovací systém (byť je pouze za příplatek 15 000) či hill holder, tedy systém zaručující bezproblémový rozjezd do kopce.

Pro klid v duši vybavila Lancia novou generaci ypsilonky šesticí airbagů či systémem, které automaticky uzamkne dveře po rozjezdu.

Zaryté odpůrkyně třídveřových aut určitě ocení, že auto je nyní pětidveřové, byť je dvojice zadních dveří dobře skryta zraku. Například kliky jsou až v samotné horní části.

Auto již testovala redakce serveru Zena.cz. Zde si můžete test přečíst

Umisťování kočárku do zavazadlového prostoru tohoto miniauta (na délku měří 384 centimetrů) sice nebude úplně jednoduchou záležitostí, ale objem kufru  (245 litrů) je už přibližně na úrovni tuzemské fabie 1. generace.

Protože Lancia se domnívá, že nová ypsilonka bude vhodným doplňkem moderní ženy, podobně třeba jako výrazný šperk, nazval i jednotlivé výbavové stupně klenotnickou terminologií. Základní výbava je Silver, prostřední Gold a nejvyšší Platinum.

Barev je k dispozici šestnáct a může mít auto buď v barvě: pastelové, metalické, metalické s perleťovým efektem, třívrstvé nebo dokonce ve čtyřech dvoubarevných provedeních.

Cena sice není důležitá, protože plátcem bude zřejmě muž, přesto zveřejňujeme, že základní provedení je za cenu  269 000 Kč.

A nakonec velmi stručně motory: Pod kapotou může být buď benzinový dvouválec 0,9 nebo motor 1,2, případně dieselový motor 1,3.  

 

Právě se děje

Další zprávy