Chcete nové Audi A3? Připravte si minimálně 525 tisíc

Radek Pecák Radek Pecák
14. 9. 2012 11:00
Mezi první a druhou výbavou je cenový rozdíl 43 200 korun
Foto: Audi

Maximálně 6,6 litru na sto kilometrů. To je tabulková hodnota spotřeby u nejvýkonnějšího Audi A3, které se právě začíná prodávat u nás. Nejvyšší spotřeba se týká vozu s benzinovým motorem 1,8 TFSI, jehož maximální výkon je 180 koní. Ten, kdo sáhne naopak po dieselovém agregátu 1,6 TDi, pak může počítat se spotřebou každých sto kilometrů jen 3,8 litru.

Nejnižší cena novinky, kterou už si zájemci mohou objednávat u dealerů Audi, je stanovena na 525 300 korun. To se týká vozu s motorem 1,2 TFSI, který však bude k dispozici až od ledna příštího roku. Zatím bude nejlevnější model 1,4 TFSI (122 koní) ve výbavě attraction za 555 300 korun.

Interiér opět vyniká vysokou kvalitou zpracování
Interiér opět vyniká vysokou kvalitou zpracování | Foto: Radek Pecák

Výbavové stupně budou dva - nižší je zmiňovaný Attraction, vyšší pak Ambition. Zájemce o základní verzi dostane ve voze bez příplatku mlhová světla, dálkově ovládané centrální zamykání, elektronickou uzávěrku diferenciálu, manuální klimatizaci, rádio, kožený volant a dojezdové rezervní kolo. Standardem je i systém start&stop.

Výbava Ambition zahrnuje například hliníková kola, sportovní sedačky i podvozek a barevný informační systém řidiče.

Nastavitelný podvozek za příplatek

Dokoupit bude možné například adaptivní světlomety, nastavitelnou tuhost podvozku, panoramatické střešní okno, adaptivní tempomat, asistenty pro udržení vozu v jízdním pruhu a varování před autem nacházejícím se v takzvaném mrtvém úhlu.

Nejvíce vybavené vozy pak mohou obsahovat i zábavní a informační systém MMI Navigation, ozvučení od Bang&Olufsen, či internetové připojení.

Systém MMI obsahuje i ovládání rádia na středové konzole
Systém MMI obsahuje i ovládání rádia na středové konzole | Foto: Radek Pecák

Kromě zmíněných motorů se budou nabízet ještě dieselové agregáty 2,0 TDI (150 koní) a příští rok i stočtyřicetikoňová zážehová čtrnáctistovka se systémem vypínání válců.

Zatím nejvýkonnější nové A3 (tedy s motorem 1,8 TFSI - 180 koní) bude stát nejméně 635 300 a vůz se stejným motorem, ale navíc ještě vybavený systémem Quattro  a dvouspojkovou převodovkou S Ttronic začíná na sumě 746 400 korun.

Auto s nejlevnějším dieselem (1,6 TDI) stojí  582 300 Kč, dvoulitrový turbodiesel je za 655 300 korun. Za vyšší výbavu Ambition se připlácí 43 200 korun. 

 

Právě se děje

Další zprávy