Cena nové fabie odtajněna. V Paříži má právě premiéru

Radek Pecák Radek Pecák
2. 10. 2014 6:00
Základní varianta začíná na 234 900 korunách. Kolik si připlatíte za rádio či klimatizaci?
Prodej vozu začne 11. listopadu
Prodej vozu začne 11. listopadu | Foto: Škoda Auto

Paříž – Poslední velký otazník ohledně nové fabie odtajnila automobilka Škoda Auto na právě začínajícím autosalonu v Paříži, na němž má vůz oficiální premiéru.

Třetí generace tohoto modelu v provedení hatchback bude stát od 234 900 do 395 900 korun.

Nejlevnější je varianta s benzinovým tříválcovým motorem o zdvihovém objemu válců 1,0 litru a s výkonem 44 kW a v prvním výbavovém stupni Active.

Naopak nejdražší je vůz s dieselovým motorem, automatickou převodovkou a v nejvyšší výbavě Style.

Základní varianta obsahuje šestici airbagů, centrální zamykání, systém start&stop, elektronicky řízenou uzávěrku diferenciálu, signalizaci nezapnutých bezpečnostních pásů na všech sedadlech a rovněž multikolizní brzdu.

Prodloužená záruka za tisícovku

Daleko větší zájem než o základní verzi ovšem Škoda předpokládá u výbavy nazvané Active s paketem Plus. Za ten se připlácí jen pět tisíc korun a kromě výše zmíněných prvků nabízí rovněž klimatizaci, elektricky ovládaná přední okna a vnější zpětná zrcátka s vyhříváním.

Škoda k fabii nabídne i prodlouženou záruku. Stojí 990 korun a je omezena nájezdem maximálně 100 000 kilometrů nebo pěti lety.

Stupeň výbavy nazvaný Ambition přidá nad rámec základní výbavy Active mimo jiné rádio Blues, Front Assistant (systém sledování odstupu od vpředu jedoucích vozidel včetně automatického zpomalování a brždění), Speedlimeter (omezovač rychlosti), elektricky ovládaná okna vpředu, elektricky ovládaná a vyhřívaná vnější zpětná zrcátka, přední mlhové světlomety a dálkové ovládání centrálního zamykání.

Nejvyšší výbava Style je navíc bohatší o projektorové halogenové světlomety s LED denním svícením, rádio s pětipalcovou dotykovou obrazovkou, patnáctipalcová kola z lehké slitiny, Easy Light Assistant (světelný senzor), Easy Start (bezklíčové startování) nebo automatickou klimatizaci Climatronic se senzorem vlhkosti.

Na výběr je 125 kombinací

Auto může pohánět benzinový tříválec 1,0 MPI ve variantách 44 kW (60 k) a 55 kW (75 k), dále benzinový přeplňovaný čtyřválec 1,2 TSI/66 kW (90 k) a naftový tříválec 1,4 TDI/66 kW (90 k). Vrcholem nabídky agregátů jsou zážehový čtyřválec 1,2 TSI/81 kW (110 k) nebo vznětový agregát 1,4 TDI/77 kW (105 k).

Zájemci mohou vybírat z 15 barevných odstínů karoserie, které v kombinaci se čtyřmi verzemi takzvaného Colour Conceptu (barevný paket pro střechu, A-sloupky, vnější zpětná zrcátka a kola z lehké slitiny) a řadou provedení interiérů vytváří celkem 125 kombinací exteriéru a interiéru.

Prodej fabie v provedení hatchback začne v Česku 11. listopadu. Dealeři přijímají objednávky již nyní. V lednu pak odstartuje prodej fabie combi. Její ceny zatím známy nejsou.

___

Máte rádi zpravodajský on-line deník Aktuálně.cz? Hlasujte pro nás v anketě českého internetu Křišťálová lupa. Svůj hlas nám můžete dát zde. Děkujeme!

 

Právě se děje

Další zprávy