Britové škodovky milují. Fabia a Yeti vyhrály v průzkumu jako nejspolehlivější

Jan Markovič Jan Markovič
18. 7. 2016 11:28
Mladoboleslavská automobilka slaví ve Velké Británii úspěch. Už podruhé totiž vyhrála v průzkumu J.D. Power, který se zaměřoval na spolehlivost automobilů. Tu v něm zhodnotilo 13 tisíc dotázaných britských motoristů. Vyhrály také jednotlivé modely Škoda Fabia a Yeti.
Pro mladoboleslavskou automobilku jde už o druhé vítězství v tomto průzkumu. Loni také vyhrála, tehdy ale měla o 11 bodů víc.
Pro mladoboleslavskou automobilku jde už o druhé vítězství v tomto průzkumu. Loni také vyhrála, tehdy ale měla o 11 bodů víc. | Foto: Škoda Auto

Škoda je podle hodnocení britských řidičů nejspolehlivější značkou. Ve svých kategoriích pak vedou kompaktní model Fabia a SUV Yeti. Vyplývá to z průzkumu, který mezi 13 tisící prvními majiteli vozů uspořádala společnost J.D. Power.

10 nejspolehlivějších značek podle průzkumu J.D. Power

1. Škoda
2. Suzuki
3. Kia
4. Vauxhall (Opel)
5. Peugeot
6. Volkswagen
7. Ford
8. Seat
9. Toyota
10. Nissan

Zdroj: Jan Markovič

Průzkum se soustředil na spolehlivost automobilů s datem uvedení do provozu v letech 2013 až 2015, tedy jezdících 12 až 36 měsíců. Celkem se řešilo 177 závad a nedostatků, které byly rozděleny do osmi kategorií na motor a pohonné ústrojí, exteriér, požitek z jízdy, displeje a obsluha, infotainment, sedadla, klimatizace a interiér.

J.D. Power pak uděloval za nedostatky body. Čím méně jich bylo, tím lépe. Škoda s 66 body tak skončila na prvním místě, jako druhé se umístilo Suzuki se 79 body. Kia byla třetí, když získala 80 bodů.

Pro mladoboleslavskou automobilku jde už o druhé vítězství v tomto průzkumu. Loni také vyhrála, tehdy ale měla o 11 bodů víc.

Kromě modelů Fabia a Yeti se dařilo také Octavii, která ve své kategorii skončila na druhém místě. Předběhla ji Toyota Auris.

 

Právě se děje

Další zprávy