Benzin i nafta skokově zdražily. Natural se blíží 40 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
20. 8. 2012 15:39
Nafta zdražuje v posledních týdnech ještě rychlejším tempem než benzin
Foto: Radek Pecák

Praha - Už na dohled zatím rekordních hodnot Česku se v uplynulém týdnu dostaly ceny pohonných hmot u čerpacích stanic. Z údajů společnosti CCS vyplývá, že během uplynulého týdne se cena litru nejprodávanějšího benzinu Natural 95 zvýšila o téměř 60 haléřů a dosahuje v průměru 37,52 koruny.

Nejvyšší ceny jsou nyní vidět na stojanech benzinových čerpadel v hlavním městě. V průměru zde benzin stojí 38,11 Kč/litr a díky tomu pražští čerpadláři předstihli dosud nejdražší jihomoravské.

Ceny jsou nyní na úrovni prvního dubnového týdne letošního roku. Pak ještě přibližně tři týdny stoupaly (až na úroveň 37,84 Kč za litr) a pak zvolna klesaly až do počátku července. Od té doby zdražily zhruba o korunu a padesát haléřů.

Nafta zdražuje rychleji

Na některých vývěsních štítech u čerpadel u dálnic o víkendu byly už hodnoty blížící se 40 korunám, vesměs šlo o 39,40 Kč. Nejlevnějším regionem pro tankování v Česku zůstává Ústecký kraj, kde stojí v průměru Natural 95 jen 36,91 koruny.

Také nafta během jediného týdne v Česku zdražila o více než padesát haléřů. Průměrně se nyní tankuje za 36,72 Kč. Nafta zdražuje v posledních týdnech ještě rychlejším tempem než benzin. Je nyní o korunu a devadesát haléřů dražší než na začátku nynějších letních prázdnin. V případě natankování plné nádrže octavie (55 litrů) je tedy rozdíl už lehce přes sto korun.

Nafta je nyní nejdražší v Jihomoravském kraji (37,46 Kč), druhá je o dva haléře levnější Praha. Nejlevnější naftu eviduje CCS v Ústeckém kraji, kde je v průměru za 36,03 Kč.

  

 

 

Právě se děje

Další zprávy