Automotoklub radí, kudy o víkendu nejet na dovolenou. Kritickým místem zůstává Vídeň

Radek Pecák Radek Pecák
11. 8. 2016 10:36
Dálnice A23 u vídeňského Pratru se v pátek večer uzavře a doprava bude až do pondělního rána vedena po provizorní silnici s pouhým jedním jízdním pruhem.
Dopravu určitě zkomplikují také kontroly u hranic.
Dopravu určitě zkomplikují také kontroly u hranic. | Foto: Reuters

Několik zásadních komplikací očekává motoristy, kteří hodlají o víkendu cestovat na jih k moři. Tuzemský automotoklub ÚAMK varuje například před tím, že po požáru vozidla zůstane na několik týdnů zcela uzavřen tunel Gleinalm na rakouské dálnici A9. Je to před Grazem ve směru na slovinský Maribor.

Objízdná trasa je vyznačena a vede po místních silnicích.

Ještě horší situace se očekává v rakouské metropoli, kde bude od páteční 20. hodiny do pondělní 15. hodiny uzavřena dálnice A23 u Pratru. Objízdná trasa povede po provizorní komunikaci, která má jeden jízdní pruh. Navíc z dálnice A4 nebude možné najet na objízdnou trasu za dálnici A23 směr jih.

V určitých časech bude nepochybně dopravní komplikací také průjezd po dálnici A9 u městečka Spielberg. Na tamějším okruhu Red Bull Ring, kde se konají závody Moto GP. Největší nápor se očekává samozřejmě v neděli před startem a po skončení Velké ceny.

Kolony způsobí rovněž kontroly vozidel kvůli migraci. Největší bývají na dálnici A12 na hraničním přechodu Kufstein a na dálnici A4 na hraničním přechodu Nickelsdorf. Zdržení tam v dopravní špičce dosahuje několik desítek minut.

Poslední varování pro tento týden se týká Slovinska. Tam místní správa silnic staví novou dálnici A4 mezi městem Ptuj a hraničním přechodem s Chorvatskem Macelj. Již minulé víkendy ukázaly, že se tam pravidelně tvoří dlouhé kolony vozidel v obou směrech. "Tento trend očekáváme i pro nadcházející víkend," uvádí se ve zprávě ÚAMK.

 

Právě se děje

Další zprávy