Automobilka Suzuki se chce propojit s Toyotou. Partnerství s Volkswagenem předtím nevyšlo

ČTK Radek Pecák ČTK, Radek Pecák
27. 1. 2016 8:10
Poté, co se japonská značka Suzuki v oblasti výroby osobních aut rozešla se svým partnerem, kterým byl německý Volkswagen, uvažuje podle některých zdrojů o propojení s Toyotou. Suzuki je žádaným partnerem, především pro svoji schopnost vyrábět malé a levné vozy.
Suzuki umí dobře vyrábět a prodávat malá auta.
Suzuki umí dobře vyrábět a prodávat malá auta. | Foto: Radek Pecák

Největší japonská automobilka Toyota Motor jedná s menším domácím konkurentem Suzuki Motor o možném partnerství, které by mohlo zahrnoval rovněž kapitálové propojení podniků. Informoval o tom japonský podnikatelský list Nikkei bez uvedení zdrojů. Suzuki tak opět hledá velkou firmu poté, co nevyšlo propojení s německým Volkswagenem.

Automobilky podle listu zkoumají například možnosti spolupráce v oblasti malých vozů určených pro rozvíjející se trhy, jako je Indie, napsala agentura Reuters.

Toyota v polovině prosince předpověděla, že její celosvětový prodej v letošním roce nepatrně stoupne na 10,114 milionu vozů z předpokládaných 10,098 milionu v loňském roce. Firma si tak pravděpodobně udrží vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu před konkurenty General Motors a Volkswagen. 

Toyota vyrábí automobily také v České republice, kde provozuje společný podnik TPCA s francouzskou automobilkou PSA Peugeot Citroën.

----------------------------------

Náš tip: Hledáte levné a kvalitní povinné ručení? Najdeme pojištění přesně podle vašich potřeb >>

 

Právě se děje

Další zprávy