Audi odtajnilo nejsilnější verzi kupé a kabrioletu TT. Má 400 koní a stovku z místa zvládne za 3,7 s

Ondřej Běhal
27. 4. 2016 10:20
Dvojčata Audi TT RS Coupé a Audi TT RS Roadster patří mezi nejpřitažlivější novinky právě probíhajícího autosalonu v Pekingu. Jde o nejsilnější verze modelu v historii. Jejich motor dosahuje výkonu až 400 koní, což stačí na zrychlení z 0 na 100 km/h během 3,7 s a maximální rychlost 280 km/h.
Nové Audi TT RS Coupé.
Nové Audi TT RS Coupé. | Foto: Audi

Kompaktní model Audi TT bývá dost často nálepkován jako dámský sporťáček. Těžko to ale někdo prohlásí o nové nejsilnější verzi RS, která díky inovovanému pětiválcovému benzinovému turbomotoru vyvine výkon až 294 kW (400 koní). Síla přenášená na všechna čtyři kola ho vystřelí z místa na stovku už za 3,7 s a na přání lze maximální rychlost nastavit z běžně omezovaných 250 km/h až na 280 km/h.

Interiér Audi TT RS.
Interiér Audi TT RS. | Foto: Audi

Nejrychlejší Audi TT všech dob se na autosalonu v Pekingu představilo jako čtyřmístné kupé i dvoumístný roadster (kabriolet). Otevřená verze má mírně horší dynamiku, s její elektricky ovládanou plátěnou střechou lze manipulovat i za jízdy až do rychlosti 50 km/h.

Nové žihadlo si budou moci dopřát i čeští zákazníci, uvedení na český trh se předpokládá letos na podzim. Cena zatím nebyla stanovena, ceník aktuálně nabízených verzí Audi TT Coupé si můžete prohlédnout zde.

 

Právě se děje

Další zprávy