Audi odtajnilo ceny svého nejdůležitějšího modelu. Nová A4 začíná na částce 799 900 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
12. 10. 2015 13:18
V základní verzi bude novou generaci limuzíny Audi A4 pohánět motor 1,4 TFSI (140 kW). Kombi, které je v řeči Audi označováno jako Avant, pak stojí nejméně 950 000 Kč.
Na trhu se pospolu objeví jak limuzína, tak i verze Avant.
Na trhu se pospolu objeví jak limuzína, tak i verze Avant. | Foto: Audi

Audi již nabízí možnost nedočkavcům objednat si v předprodeji novou generaci vozu s označením A4. Ten je dlouhodobě jejím nejprodávanějším artiklem.

Hned od počátku jsou k dispozici ceníky pro obě karosářské verze, tedy jak limuzínu, tak i kombi. Ceník obsahuje tři výbavové stupně a celkem šest motorů. Tři využívají energii získanou z benzinu, tři pak z nafty. Vrcholnou verzí je šestiválec 3,0 TDI s výkonem 200 kW.

Pohon všech kol quattro může být montován společně s nejsilnějším zážehovým agregátem (2,0 TFSI - 185 kW), případně se zmíněným šestiválcem a rovněž s motorem 2,0 TDI (140 kW).

Motorová paleta pro kombi je ochuzena o vstupní benzinovou variantu 1,4 TFSI a z toho pak také plyne výrazně vyšší základní cenovka. Činí 950 000 Kč, což je o 150 tisíc více než v případě limuzíny.

V sériové výbavě auta určeného pro český trh jsou šestnáctipalcová kola z lehkých slitin, rádio s osmi reproduktory, automatická klimatizace, xenonové světlomety či dojezdové kolo. Kombi Avant má navíc elektrické ovládání pátých dveří a střešní podélné nosiče.

Za příplatek je možno získat například LED světla, bezklíčkové odemykání a startování, vyhřívání a ventilování sedadel, parkovací senzory, indukční nabíjení pro mobilní telefony, třízónovou klimatizaci, kožená sedadla nebo multimediální systém s navigací a připojením na internet.

První vozy se u dealerů objeví ve druhé polovině listopadu.

Porovnání parametrů nové Audi A4 s konkurenty BMW 3 a Mercedes-Benz třídy C naleznete zde.

Čtete rádi zpravodajský on-line deník Aktuálně.cz? Podpořte nás v anketě českého internetu Křišťálová lupa. Hlas nám můžete dát zde. Děkujeme!

 

Právě se děje

Další zprávy