Adam na kolech našel Evu. Soutěž vyhrál Maďar

Tomáš Rybecký
4. 7. 2013 10:30
Mezinárodní designerská soutěž automobilky Opel má své vítěze.
1. místo - Marcell Sebestyen
1. místo - Marcell Sebestyen | Foto: Opel

Designerská soutěž, kterou nedávno vyhlásil Opel společně s časopisem AutoDesign&Styling, již má své vítězné návrhy. Finálních „Ev" se našlo dokonce několik.

Účelem soutěže bylo navrhnout ideální automobilovou "partnerku" pro minimodel Opel Adam. Z více než čtyř stovek došlých prací vybírala ty nejlepší z nich šestičlenná odborná porota složená z profesionálních designerů a zástupců pořadatelů, jejímž čestným předsedou byl Niels Loeb, šéfdesigner exteriéru modelu Opel Adam.

2. místo - Lukáš Taneček
2. místo - Lukáš Taneček | Foto: Opel

Vítězem se stal návrh třiadvacetiletého Marcella Sebestyéna z Maďarska. Na za ním se umístil 36letý Lukáš Taneček z ČR a třetí místo porota získal Vasiliji Kurkovovi (26) z Ruska. Zvláštní cenu čestného předsedy poroty Nielse Loeba si odnesl Paulo Konno (45 let) z Brazílie.

3. místo - Vasiliy Kurkov
3. místo - Vasiliy Kurkov | Foto: Opel

"Marcelův koncept míří na samý začátek segmentu minivozů. Jeho návrh rozvíjí charakteristické designerské křivky značky Opel, což je dobře patrné například z tvaru denních LED světel," hodnotí vítěznou práci čestný předseda poroty Niels Loeb. Zvláštní cenu čestného předsedy poroty získal Brazilec Paulo Konno. Podle něj by Adamova partnerka měla mít výrazný design s vlastním stylem.

"Paulův koncept mini-SUV modelu s odnímatelnou střechou, má robustní design, který boduje u široké skupiny zákazníků. Paulo prokázal velmi dobrý cit pro proporce a vizualizaci," popisuje návrh Niels Loeb.

cena čestného předsedy poroty - Paulo Konno
cena čestného předsedy poroty - Paulo Konno | Foto: Opel

"Výběr nejlepších skic nebyl pro porotce vůbec snadný úkol. Většina prací byla na špičkové úrovni a selekce tak musela být opravdu nekompromisní. Nicméně věřím, že i ti, jejichž práce nakonec nebyly vybrány do finále, získali díky soutěži nové zkušenosti a možná zabodují v některé z příštích designerských soutěžích, v nichž hodláme pokračovat," shrnuje dojmy ze soutěže Radek Laube, šéfredaktor časopisu AutoDesign&Styling a organizátor soutěže.

 

Právě se děje

Další zprávy