45 % pro prémiové značky. Lidé hádají, kdo vyrábí superb

Radek Pecák Radek Pecák
20. 7. 2015 9:57
Nová vlajková loď Škody stojí se zakrytými logy v hale barcelonského letiště.
Nový superb stojí vystaven v odletové hale barcelonského letiště.
Nový superb stojí vystaven v odletové hale barcelonského letiště. | Foto: Radek Pecák

Vyzkoušet si, jaké je povědomí o nejnovějších škodovkách, se rozhodlo španělské zastoupení největší české automobilky.

V hale mezinárodního letiště v Barceloně stojí v těchto dnech vystavený šedivý exemplář Škody Superb v karosářské verzi limuzína. Na tom by zase nebylo nic až tak zajímavého, automobilových novinek vystavují na podobných místech desítky, možná stovky, tento superb je však neoznačený, a dokonce má všechna loga na karosérii i v interiéru zakrytá.

Všechna loga na autě jsou zakryta.
Všechna loga na autě jsou zakryta. | Foto: Radek Pecák

Lidé navíc dostali možnost elektronicky hlasovat o tom, jaká značka vlastně vůz vyrábí. Prozatímní výsledky z konce minulého týdne jsou zajímavé.

Velká část publika (39 procent) sice správně určila, že jde o škodovku, ještě větší část cestujících (45 procent) je však přesvědčena, že design vozu stvořili v některé z prémiových automobilek (BMW, Audi, Lexus či Mercedes-Benz). Konkrétně například pro BMW hlasovalo 18 procent lidí a 13 procent označilo jako původce vozu značku Audi.

Je zajímavé, že pro ostatní nabízené varianty hlasovala vždy jen poměrně malá část publika. Významná část (9 procent) se rozhodla pro Ford, značky jako Seat, Volkswagen, Kia, Renault, Opel získaly vždy jen jedno či dvě procenta hlasů.

 

Právě se děje

Další zprávy