Apple stahuje z trhu přenosné reproduktory kvůli přehřívání

ČTK ČTK
3. 6. 2015 22:39
Jeden uživatel si údajně spálil prst, další ohlásil, že mu přehřátý reproduktor poškodil stůl. Opatření se týká přes 200 000 reproduktorů, Apple nabízí odškodné i v České republice.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

New York - Americká technologická společnost Apple stahuje z trhu své přenosné reproduktory Beats Pill XL, které jsou k dostání rovněž v České republice. Důvodem je možné přehřívání baterií.

Americká Komise pro bezpečnost spotřebních výrobků (CPSC) uvedla, že Apple obdržel osm zpráv o přehřívání reproduktorů. Jeden uživatel si údajně spálil prst, další ohlásil, že mu přehřátý reproduktor poškodil stůl.

Podle CPSC se opatření týká zhruba 222 000 reproduktorů ve Spojených státech a dalších 11.000 v Kanadě. Reproduktory Beats Pill XL se nicméně prodávají i v dalších zemích, včetně České republiky.

Apple vyzývá zákazníky, aby reproduktory Beats Pill XL přestali používat a zaslali mu je zpět. Jako odškodné nabízí v případě České republiky 8150 Kč. Na svých internetových stránkách informuje, jak při vracení reproduktorů postupovat.

 

Právě se děje

Další zprávy