Apple odmění hackery za informace o bezpečnostních nedostatcích

ČTK ČTK
5. 8. 2016 14:30
Hackeři nyní mohou dostat od Applu odměnu ve výši až 5 milionů korun. Stačí, aby upozornili na bezpečnostní slabiny jeho produktů. To má technologickému gigantovi pomoci zdokonalovat své produkty a zároveň odradit případné hackery od zneužívání slabin. Tento trend se začíná objevovat i v automobilovém průmyslu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Las Vegas - Americký technologický gigant Apple začne nabízet hackerům finanční odměny za informace o bezpečnostních slabinách jeho produktů. V případě nejzávažnějších bezpečnostních problémů může tato odměna činit až 200 000 dolarů (téměř pět milionů korun), uvedla firma.

Tento postup má Applu pomoci při řešení bezpečnostních nedostatků a zároveň odrazovat hackery od zneužívání odhalených slabin. Podobné odměny již delší dobu nabízejí například společnosti Google a Facebook, napsala agentura AP.

"Najít některé z nejvážnějších typů bezpečnostních slabin je čím dál obtížnější," uvedla firma Apple, která vyrábí například chytré telefony iPhone, tablety iPad či počítače Mac.

Firmy Google, Facebook a Microsoft podle listu The Wall Street Journal v uplynulých několika letech vyplatily za informace o bezpečnostních nedostatcích miliony dolarů.

Vyplácení takovýchto odměn je zatím obvyklé zejména v technologickém sektoru, začíná se však objevovat také v automobilovém průmyslu, protože automobily jsou čím dál více závislé na softwaru ovládajícím klíčové systémy. Odměny nabízejí například největší americká automobilka General Motors či výrobce elektromobilů Tesla Motors, napsal The Wall Street Journal na svém internetovém serveru.

 

Právě se děje

Další zprávy