Muž, který ukázal Američanům pivo. Odkaz Adolphuse Busche kazí spor o nešťastný název

Klikněte pro vstup do galerie.
Před 180 lety, 10. července 1839, se v německé Mohuči narodil Adolphus Busch (na obrázku), který se později stal jedním z průkopníků moderního pivovarnictví ve Spojených státech. Se svým krajanem Eberhardem Anheuserem vytvořili společnost Anheuser-Busch, která je v současnosti největší americkou pivovarnickou skupinou.
Adolphus studoval na univerzitě v Bruselu a v osmnácti letech se rozhodl emigrovat spolu se svými bratry do USA, kde se usadili ve městě Saint Louis. Na obrázku komplex patřící pivovaru v Saint Louis ve státu Missouri.
Pro Adolphuse se stalo osudovým seznámení s Anheuserovou dcerou Lily, kterou si v roce 1861 jako sedmnáctiletou vzal. Anheuser již dříve v USA převzal vedení v pivovaru Bavarian Brewery, který přejmenoval na E. Anheuser & Company.
V USA zavedl jako první na světě pro pivo metodu pasterizace, díky níž byl mok odolný vůči teplotním výkyvům. Proto také mohl Busch své výrobky v konstantní kvalitě distribuovat po celé zemi. Busch se stal ředitelem firmy a v jejím vedení vydržel 33 let, až do své smrti v roce 1913.
Foto: Unknown. / Wikipedia/ Public domain
ČTK on ČTK, on
10. 7. 2019 17:52
Před 180 lety, se v německé Mohuči narodil Adolphus Busch, který se později stal jedním z průkopníků moderního pivovarnictví ve Spojených státech. Podívejte se na střípky z historie pivovaru vyrábějícího pivo Budweiser, který dodnes vede spory s českým Budvarem.
 

Právě se děje

Další zprávy