Amazon po jednání s premiérem ještě zváží stavbu v Brně

ČTK ČTK
23. 4. 2014 20:25
Sobotka: Amazon bude měsíc až dva "zvažovat všechny alternativy".
Vysněná investice u Brna možná přece jen bude, premiér Sobotka přemlouval manažery Amazonu.
Vysněná investice u Brna možná přece jen bude, premiér Sobotka přemlouval manažery Amazonu. | Foto: Profimédia

Praha - Zástupci internetového obchodu Amazon si po středečním jednání s premiérem vzali čas na rozmyšlenou, zda firma postaví své centrum přeci jen v Brně. Uvedla to Česká televize.

"Společnost (Amazon) teď bude zvažovat všechny alternativy, hovořili jsme o jednom až dvou měsících, po kterých by vláda byla informována ze strany Amazonu o tom, jaké bude jejich definitivní rozhodnutí," řekl ČT Bohuslav Sobotka.

Firma počátkem dubna oznámila, že s Brnem již nepočítá. Reagovala tak na to, že tamní zastupitelstvo opakovaně neschválilo smlouvy související s investicí. Zastupitelé prodej pozemků developerovi CTP Invest pro zamýšlený sklad internetového obchodu nakonec schválili 15. dubna, tedy až po oznámení investora, že s Brnem již nepočítá.

Stavba druhého distribučního centra u Dobrovíze u Prahy, která už je schválená, začne do několika týdnů, uvedla televize.

Americká firma chtěla v Brně postavit logistické centrum za zhruba 2,7 miliardy korun, investice měla přinést více než 1500 pracovních míst. Městské zastupitelstvo v Brně ale projekt na Černovické terase třikrát zamítlo. Právě kvůli těmto průtahům Amazon nakonec od brněnského projektu odstoupil a oznámil, že nyní zvažuje jinou alternativu ve střední Evropě.

Do tří let od otevření mělo podle původních plánů v centrech v Dobrovízi a Brně vzniknout až 4000 nových dlouhodobých a tisíce sezonních pracovních míst.

 

Právě se děje

Další zprávy