Zjednodušme to, hlásí ODS v předvolební kampani. Neslibuje reformy, ale snazší život

ČTK ČTK
Aktualizováno 30. 5. 2016 13:46
Občanská demokratická strana představila hlavní body své předvolební kampaně. Pod heslem "Zjednodušme to" se zaměří na snížení daní, odvodů, zlepšení bezpečnosti, dopravy, školství či zdravotnictví. Neslibuje reformy, ale to, že se zasadí o jednodušší život v regionech.
Předseda ODS Petr Fiala.
Předseda ODS Petr Fiala. | Foto: Jiří Zerzoň

Praha - ODS jde do krajských a senátních voleb s heslem Zjednodušme to. Představila jej v pondělí spolu s kandidáty při oficiálním startu volební kampaně. Neslibuje reformy, ale to, že se zasadí o jednodušší život v regionech. Strana se chce v kampani vymezit proti rostoucí byrokracii a omezování svobody opatřeními současné vlády.

"Nemusíme kandidovat s tím, že chceme změnit úplně všechno. Mnohdy stačí změnit úplně malé věci," uvedl předseda poslanců ODS Zbyněk Stanjura, který šéfuje volební kampani. Ve volebních programech se podle něj protkne snaha o snížení daní, odvodů, zlepšení bezpečnosti, dopravy, školství či zdravotnictví.

Předseda strany Petr Fiala uvedl, že v říjnových volbách strana vsadila na osobnosti, bez nichž sebelepší kampaň úspěšná nebude. "Pokud nemáte osobnosti, tak to prostě fungovat nebude," prohlásil.

"Zjednodušme lidem život, nechme je svobodně žít a pracovat. V následujících týdnech představíme řadu konkrétních návrhů, co zjednodušit v různých oblastech, aby se v České republice žilo lépe," dodal Fiala.

V senátních volbách ODS obhajuje osm křesel ze 14, ze stávajících členů horní komory se o znovuzvolení pokoušejí čtyři senátoři. V krajských volbách před čtyřmi lety získali občanští demokraté 102 ze 675 mandátů.

Udělali jsme spoustu chyb, za které jsme zaplatili, o svém bývalém premiérovi Petru Nečasovi ale v negativech mluvit nebudu, říká Alexandra Udženija. | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy