Spor protokolářů vyhrál Zemanův kůň, Sklenář odchází z Hradu

Domácí Domácí
19. 3. 2015 8:12
Návrat Miroslava Sklenáře na Pražský hrad netrval ani rok. Kvůli neshodám s šéfem Zemanova protokolu Jindřichem Forejtem nyní Sklenář odchází do soukromého sektoru.
Miroslav Sklenář
Miroslav Sklenář | Foto: Ludvík Hradilek

PrahaMiroslav Sklenář, který na Pražský hrad přicházel jako nástupce protokoláře Jindřicha Forejta, dal výpověď. Důvodem je znechucení. Nejen že prezidentova oblíbence Forejta nenahradil, ale dokonce se ocitl úplně na druhé koleji, kdy se stará "pouze" o program první dámy.

Sám odchod nepopírá, nechce však o něm více mluvit. "Domluvili jsme se, že se k odchodu nebudu nijak vyjadřovat," odmítl odpovědět na dotazy Hospodářských novin, které na Sklenářův odchod upozornily.

Sklenář už působil na Pražském hradě jako vedoucí protokolu za Václava Havla (který v roce 2002 přijal na stáž právě Forejta) a později i Václava Klause, podle HN odchází pomoci nejmenované čínské firmě se vstupem na český trh.

Na Hrad se Miroslav Sklenář vrátil loni v červenci, kdy se hovořilo o Forejtově rezignaci a jeho přesunu na post velvyslance ve Vatikánu. Sklenáře tehdy údajně přivedl na slib, že se brzy stane vedoucím protokolu, kancléř Vratislav Mynář.

Šéf protokolu si ale po "přátelském rozhovoru" s prezidentem Zemanem, jehož je oblíbencem, svůj odchod rozmyslel a na Sklenáře tak zbylo jen místo zástupce.

Jeho příchod ale fungování protokolu spíše ochromoval. Přestože se k neshodám veřejně nevyjadřovali, oba úředníci spolu vůbec nekomunikovali, což se odráželo v práci. Jejich podřízení pak nevěděli, koho z nich mají poslouchat.

Celý článek si můžete přečíst na webu Hospodářských novin ZDE.

 

Právě se děje

Další zprávy