Nahrávka Kočí začala krizi vlády. Lhala jsem, přiznala

Radek Nohl Kateřina Vítková Radek Nohl, Kateřina Vítková
5. 4. 2012 12:32
Kristýna Kočí u soudu vypověděla, že slova o Kalouskově nabídce v opilosti zveličila
Kristýna Kočí znovu hovořila u soudu.
Kristýna Kočí znovu hovořila u soudu. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - "Kalousek mi poslal částku nebo velkou, velkou, velmi velkou nabídku. Jako opravdu hodně velkorysou...," jsou slova Kristýny Kočí na nedávné nahrávce, která odstartovala další vládní krizi.

Čtvrteční výpověď bývalé členky Věcí veřejných před soudem, kde pokračuje proces s Vítem Bártou a Jaroslavem Škárkou kvůli obálkové aféře, ukázala, že Kočí mluví na nahrávce s hodně velkou nadsázkou, která se velmi blíží lži.

"Po několika hodinách na K9 zrušil Bárta dohodu o valorizacích. My jsme vyšli ven a Kalousek mi řekl, že takhle to už nejde, a ptal se mě, jestli jsme všichni ve Věcech veřejných takoví debilové. A poté se mě ptal, proč jsem ještě ve Věcech veřejných a proč nejdu k nim," řekla u soudu Kočí.

Prý to nebrala vážně a v autě, kde vznikla nahrávka, celou věc v opilosti nadsadila. Ve skutečnosti prý Kalouskova slova brala jako lichotku. O žádné nabídce s ministrem financí tedy nejednala.  

Ohlasy vyvolala zejména slova nyní nezařazené poslankyně Kristýny Kočí. Ta ve čtvrtek ve své výpovědi přiznala, že jí ministr financí Miroslav Kalousek vstup do TOP 09, jak předtím naznačovala na jedné z nahrávek, tak docela nenabídl.

Nahrávka, na které mluví s ministrem pro místní rozvoj Kamilem Jankovským (VV), vznikla v autě. Zachycuje rozhovor o možnostech puče ve straně. Kočí v té chvíli kvůli opilosti Kalouskova slova prý trochu nadsadila.

 

Právě se děje

Další zprávy