Za váš zpackaný život může Kalousek, nebo každý sám, nabízí TOP 09 v předvolební kampani

Radek Bartoníček Radek Bartoníček
Aktualizováno 23. 5. 2016 14:34
Miroslav Kalousek se svou TOP 09 zahájili v pondělí před polednem volební kampaň do krajských a senátních voleb, ve které se prezentují jako bojovníci proti nesvobodě, kterou podle "topky" zavádí vládní koalice. Kalousek už dříve představil šestnáct bodů, na kterých ukázal, v čem všem podle něj koaliční strany porušují svobodu.
Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek (uprostřed).
Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek (uprostřed). | Foto: Radek Bartoníček

Praha - Stačí kliknout a zájemce narazí na mobilní aplikaci, u které jej hned na začátku čeká neobvyklý výběr. Jedno kliknutí, varianta s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem a věta: Miroslav Kalousek může za všechno. Druhá varianta: Za zpackaný život si může každý sám. Výběr ale pokračuje, vždy dvě možnosti a dvě řešení.

Právě takovou aplikaci na adrese silourozumu.top09.cz připravila pro stranu specializovaná agentura a Kalouskovi se tento nápad líbil. "Chceme upozornit, že řešení, které zdánlivě vypadá jednoduše, nemusí být to nejlepší," říká k mobilní "hře", která má pomoci k získání voličských hlasů.

Podle volebního manažera Jaroslava Poláška se agentura inspirovala v amerických kampaních. "Tato aplikace se speciálním kvízem otevírá místo proklamací a slibů možnost přemýšlet, kam by měla naše země směřovat," podotkl Poláček.

Není to však to hlavní, s čím chce TOP 09 ve volbách uspět. Sází na tři celostátní témata a celou řadu krajských témat, která představili jednotliví regionální lídři. Pokud jde o celostátní témata, strana nadále věří, že lidé uslyší na ohrožení svobody.

"Svoboda je nepochybně současnou koalicí znásilňována a krůček po krůčku omezovaná," uvedl Kalousek s tím, že "šrouby jsou stále více utahovány". Dalšími celostátními tématy je bezpečnost a také odpor proti "extremismu všeho druhu, který podle TOP 09 v zemi stále více narůstá.

Ke Kalouskovi se připojil i čestný předseda strany Karel Schwarzenberg, který vyzýval k tomu, aby lidé přišli k volbám. "Na příkladu Rakouska vidíme, že může rozhodnout několik hlasů," prohlásil a dodal, že je mnohem lepší jít k volbám než potom nadávat o hospodách.

 

Právě se děje

Další zprávy