Místo pro Vondru. Exministr míří do Aeroholdingu

Jan Němec (redaktor) Jan Němec (redaktor)
5. 2. 2013 16:08
V Českém aeroholdingu už přistál bývalý "rebel" Ivan Fuksa
Alexandr Vondra.
Alexandr Vondra. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Alexandr Vondra míří do Českého aeroholdingu, měl by zasednout v dozorčí radě této firmy. Aktuálně.cz to potvrdil zdroj přímo z firmy.

Samotný Vondra ještě v úterý potvrdil, že nabídku od premiéra Petra Nečase přijal. Doplnil, že od února bude také přednášet na ústecké Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně a na pražské akademii CEVRO.

Alexandr Vondra opustil vloni v prosinci post ministra obrany za ODS poté, co prohrál podzimní senátorské volby.

Předtím aféru ProMoPro ustál, přestože už rok předtím volala po jeho odchodu opozice, ale i TOP 09. Kauza s předraženými službami především na ozvučení v době, kdy ČR předsedala Evropské unii, se ostatně vrátila Vondrovi i v senátních volbách billboardem "Ozvučím celý kraj".

První přišel Fuksa

Český aeroholding spojil dříve samostatné firmy: výdělečné Letiště Praha (dnes Letiště Václava Havla) a ztrátové České aerolinie, o jejichž privatizaci se teď uvažuje.

V Českém aeroholdingu ostatně přistál nedávno i jeden z "rebelujících" poslanců ODS Ivan Fuksa.

Ten se v aeroholdingu stal viceprezidentem a členem správní rady a původně měl být ředitelem pro privatizaci aerolinií. Po čase ho ale vedení firmy přesunulo na post ředitele pro strategický rozvoj firmy.

Z původní šestice rebelů opustili sněmovnu tři poslanci. Fuksa získal lukrativní místo právě v aeroholdingu a Marek Šnajdr v podniku Čepro, o místě pro Petra Tluchoře se stále spekuluje.

 

Právě se děje

Další zprávy