Bárta nebude ve vedení VV, odmítl post místopředsedy

Domácí Domácí
19. 5. 2011 12:08
Neformální lídr Věcí veřejných se nehodlá ucházet o nejvyšší stranické příčky
Vít Bárta (VV).
Vít Bárta (VV). | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Lídr Věcí veřejných Vít Bárta nebude usilovat o nejvyšší stranické funkce. Po stáhnutí své kandidatury na post oficiálního předsedy strany ve čtvrtek oznámil, že se nehodlá ucházet ani o místopředsednický post.

Nechce prý upřednostňovat své ego "před zájmem společnosti", očekává totiž, že minimálně do stranické konference na něj "budou pokračovat útoky".

S Bártou přitom ve svém týmu počítal i nynější předseda Radek John, který obhajuje křeslo předsedy v internetovém hlasování příznivců VV.

"Chci jej jako koaličního vyjednavače, a proto musí dostat nějaký mandát," řekl před časem John Aktuálně.cz. "Jeho schopnost orientovat se v ekonomických otázkách je pro VV důležitá," vysvětlil.

"Vážím si toho a děkuji za nabídku od kandidátů na předsedu být v jejich týmu, ale nyní není správné mít pro mne jiné úkoly než poradní a vyjednávací ve prospěch VV," napsal Bárta na svém facebookovém profilu.

Internetová volba předsedy Věcí veřejných začne ve čtvrtek v noci. Registrovaní příznivci nejmenší vládní strany budou rozhodovat mezi třemi kandidáty. Proti Johnovi se postaví šéfka poslaneckého klubu VV Karolína Peake a olomoucká poslankyně Dagmar Navrátilová.

Výsledky internetového hlasování ještě bude muset potvrdit volební konference VV, která se uskuteční o víkendu 28. a 29. května v královéhradeckém Hotelu Černigov. Delegáty budou podle verdiktu stranické rady zástupci centrálních orgánů, krajů a všech klubů VV.

 

Právě se děje

Další zprávy