Babišovy představy o spiknutí jsou bludy. Čekáme, kdy to budou i Marťani, řekl Bělobrádek

ČTK ČTK
5. 6. 2016 12:19
Ve vládě neexistuje dvoukoalice ČSSD a KDU-ČSL, která by přehlasovávala ministry hnutí ANO. Vyplynulo to z vyjádření vicepremiéra Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL), když reagoval na dřívější stížnosti ministra financí a předsedy hnutí ANO Andreje Babiše, že ho sociální a křesťanští demokraté v některých hospodářských záležitostech přehlasovali. Bělobrádek to v Partii televize Prima označil za nesmysl.
Foto: Policie ČR

Pavel Bělobrádek odmítl, že by vládní strany ČSSD a KDU-ČSL vytvořily dvoukoalici, která přehlasovává ministry Babišova hnutí ANO.

"Pan Babiš dlouhodobě říká, že všichni jsou proti němu a všichni se na něj spikli, a jenom čekáme, kdy to budou i Marťani," řekl Bělobrádek. Představy ministra financí o spiknutí proti němu označil za bludné.

"Hlasujeme podle toho, co si myslíme, že je správné," uvedl Bělobrádek o postojích ministrů za KDU-ČSL.

Babiš si postěžoval na jednání koaličních partnerů po zasedání vlády koncem května. Kabinet jednal o navýšení odvodů na zdravotní pojištění nebo růst výdajů na vědu. Podle Babiše šlo o dohodu mezi koaličními partnery ve stylu "ty mi schválíš vědu, já ti schválím státní pojištěnce".

Bělobrádek podotkl, že šlo o parciální věci. Koaliční shoda musí být nad návrhem státního rozpočtu pro příští rok, o němž tehdy kabinet nedebatoval.

Hnutí ANO porušilo koaliční smlouvu a není to poprvé. To, co platí pro Babiše, neplatí pro ostatní, říká vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). | Video: Martin Veselovský
 

Právě se děje

Další zprávy