Babiš odmítl debatu s Kalouskem. Jel slavit narozeniny dcery

Michal Polák
12. 7. 2015 16:30
Česká televize zvala ministra financí do nedělních Otázek Václava Moravce dva měsíce. Babiš několik termínů zamítl a chtěl diskutovat až koncem července. A sám bez oponentů.
Andrej Babiš
Andrej Babiš | Foto: Economia

Praha - Ministr financí Andrej Babiš dal v neděli přednost oslavě narozenin své dcery Vivian ve Francii místo účasti v Otázkách Václava Moravce, kde měl společně s Miroslavem Kalouskem a Jiřím Rusnokem diskutovat o řecké krizi a elektronické evidenci tržeb. Svou účast Babiš zrušil na poslední chvíli. Podle ČT chtěl v pořadu vystupovat sám a v pozdějším termínu.

Babiš na oslavě na narozenin
Babiš na oslavě na narozenin | Foto: twitter

Babiš měl podle ČT na výběr z několika termínů, a ač byl třikrát písemně urgován, svou účast až do poslední chvíle nepotvrdil. "Debaty plánované dva měsíce se ministr financí Andrej Babiš na poslední chvíli odmítl zúčastnit s poukazem na svůj pobyt v zahraničí,“ informoval v úvodu pořadu Václav Moravec. 

Hnutí ANO nakonec vzkázalo, že ministr financí by mohl do pořadu dorazit o dva týdny později, ale chtěl by v něm vystupovat sám bez účasti názorových oponentů. Moravec Babišovi vzkázal, že jeho požadavek je z dramaturgického hlediska nepřijatelný.

Babiš zveřejnil v neděli na svém twitterovém účtu páteční video s omluvou. Na třináctiminutové nahrávce se ministr vyjadřuje k tématům, která se měla v pořadu ČT diskutovat - tedy elektronická evidence tržeb a jednání o finanční pomoci Řecku.

"Za chvíli odlétám za svou rodinou do zahraničí. V neděli máme rodinou oslavu, a proto nemůžu být přítomen v pořadu Otázky Václava Moravce," omluvil se Babiš v klipu. Babiš sdělil, že bude cestovat do Francie na oslavu 15. narozenin dcery Vivian.

Česká televize přislíbila, že se pokusí uspořádat diskusi Miroslava Kalouska s Andrejem Babišem v náhradním termínu v září.

 

Právě se děje

Další zprávy