Delona pustili z nemocnice, zkouší divadelní hru

Kultura Kultura
21. 9. 2013 12:05
Alain Delon chystá představení Obyčejný den, s ním vyjede na turné.
Alain Delon na letošním festivalu v Cannes.
Alain Delon na letošním festivalu v Cannes. | Foto: Reuters

Paříž - Herec Alain Delon ukončil dvoudenní hospitalizaci kvůli srdeční arytmii a zkouší divadelní hru Une journée ordinaire (Obyčejný den).

"Pan Delon již není v nemocnici. Včera (v pátek) se vrátil na zkoušky s celým svým týmem," sdělila divadelní produkce. Snímek ze zkoušek se objevil na facebookovém účtu divadelní hry, s níž má proslulý 77letý francouzský herec 5. října zahájit turné po celé zemi.

Představení pojednává o vztahu otce a dvacetileté dcery a o jejich láskách. Vedle Delona v něm hraje i jeho dcera Anouchka.

Delon skončil ze stejného důvodu v nemocnici už loni na jaře. V nemocnici v Neuilly u Paříže prodělal i krátkou operaci pod narkózou. "Arytmie znamená, že srdce náhle nebije tak, jak by mělo. A lékaři zařídí, aby bilo zase normálně," řekl tehdy stárnoucí herec.

Arytmie je častý zdravotní problém. Jde o poruchu srdečního rytmu, která se týká frekvence, pravidelnosti a intenzity stahů srdce. Potíž může mít fyziologický původ nebo může být důsledkem nějaké nemoci.

Delon na letošním filmovém festivalu v Cannes v květnu obdržel Zlatou palmu za celoživotní dílo. Při té příležitosti pořadatelé promítli jemu a ostatním účastníkům restaurovanou verzi kriminálního dramatu V plném slunci režiséra Reného Clémenta z roku 1960. Toto drama znamenalo zásadní obrat v Delonově kariéře.

Po filmu V plném slunci následovaly další úspěšné snímky, například Rocco a jeho bratři, Melodie podzemí, Gepard, Černý tulipán, Sicilský klan, Borsalino či Dva muži ve městě. Delon, který v listopadu oslaví 78. narozeniny, stále natáčí. Například v roce 2008 si zahrál Julia Caesara v komedii Asterix a Olympijské hry a v roce 2010 pak v romantické komedii Un Mari de trop (jeden manžel navíc).

 

Právě se děje

Další zprávy