reklama

Českým pivařům už nestačí tradice. Chtějí víc chutí

10. 4. 2012 10:45

Plzeňský Prazdroj vaří svůj světlý ležák už celých 170 let. Dnes se podle jeho vzoru vyrábí dvě třetiny všech piv na světě. Branou k úspěchu je údajně tradiční neměnná receptura.Přejít do galerie: 24
  • Ale vše už zdaleka není tak, jak tomu bývalo v půlce 19. století. Mění se i apetit českých pivařů.
  • Klasická receptura, která byla předávána z generace na generaci v rodinách plzeňských sládků, došla do bodu, kdy pouhá tradice nestačí.
  • "Naši klienti hledají rozmanitější nabídku," tvrdí ředitel Prazdroje Doug Brodman a testuje letošní novinku "Gambrinus Originál" - desítku s plnější chutí s vyšším obsahem sladu a chmele.
  • Nejslavnější český pivovar řídí směrem k měnícím se požadavkům pivního národa a na trhu představuje...
  • ... oblíbené "lemony" - nízkoalkoholické míchané nápoje - Gambrinus řízný citrón a Gambrinus limetka a bezinka.
Plzeňský Prazdroj vaří svůj světlý ležák už celých 170 let. Dnes se podle jeho vzoru vyrábí dvě třetiny všech piv na světě. Branou k úspěchu je údajně tradiční neměnná receptura. | Foto: Jan Langer

Tradiční výrobce českého piva, Plzeňský Prazdroj, inovuje svůj sortiment o oblíbené "lemony" a plnější desítku. Reaguje tak na rostoucí poptávku českých pivařů po rozmanitosti chutí. Podívejte se do útrob slavného pivovaru, jehož receptury jsou vzorem pro 70 procent světové pivní produkce.

autor: Jan Langer

reklama

Diskuse

0komentářů

Zatím žádný příspěvek :(

reklama
reklama
 
reklama